I have a dream

I have a dream
att i morgon få vakna upp och på morgonnyheterna i TV få se och höra Frankrikes president Francois Hollande stå i talarstolen efter den vidriga massakern i Nice och deklarera inför världen:
”Nu är det nog! Vi har inte längre något att vinna i det krig vi för i länder där vi trodde att vi skulle befria människor från förtryck. Nu är många av dessa döda och andra på flykt. Flera av deras städer är ödelagda. Det är också en död som spridit sig till vårt eget land.
Jag inser efter denna tredje terrorattack på ett halvår mot vårt Frankrike, att vi som försökt bekämpa terrorn ställs mot människor som slåss för sin frihet eller av fanatisk religiositet icke kan besegras. Därför led vi ett historiskt nederlag i  Vietnam.
Det är först när människorna får sin frihet och ostörda under eget styre kan utveckla sin politik och religiositet vi kan åstadkomma fred. Vår uppgift blir därför i framtiden att försvara oss mot angrepp mot vår tro och vår frihet. Ingenting annat.
Jag har nu genom krigsministeriet beordrat att hemkalla samtliga stridande förband i Syrien, Libanon och Afrika. Det är nu dessa länders folk och politiker som får lösa sina inrikes problem. Vi är redo att ge dem stöd den dag de gjort sig förtjänta av det.  Vive la France!”

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: